Tort de migdale si portocale

Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile spuma. Se toarna compozi

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar
  • 2 portocale
  • 8 oua
  • 250 g migdale
  • Glazura:
  • serbet de portocale
  • Garnitura:
  • felii de portocale
  • cirese zaharisite
  • stafide

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit. Rece se glaseaza cu serbet de portocale.

Se orneaza cu bucati de portocale colorate in roz: la mijlocul tortului se pune o portocala cu feliujele despicate, iar la margine se pune cate o felie de portocala.

La mijloc si pe fiecare bucata roz se pune cate o cireasa zaharisita, iar in mijlocul acesteia se pune o stafida.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri cu branza dulce

Când mă gândesc că era o vreme când nu prea mă încumetam să fac aluaturi,realizez ce multe...

Desert rulouri cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide