Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile spuma.
Se coace in forma bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Crema. Se amesteca ouale intregi cu zaharul si vanilia, se dilueaza cu laptele si se tine compozitia la foc potrivit pana se ingroasa bine ca o crema.
Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocala. In crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale si frisca batuta.
Se taie blatul in trei, se umple cu crema si se orneaza cu aceeasi crema ramasa si cu felii de portocale sau fructe zaharisite.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumataIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala