Tort de migdale cu portocale si frisca

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g migdale
  • 200 ml rom
  • 1 lingura faina
  • Crema:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de portocale
  • 4 foi gelatina
  • zeama de la 2 portocale
  • 500 g frisca
  • Garnitura:
  • crema
  • felii de portocale
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile spuma.

Se coace in forma bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

Crema. Se amesteca ouale intregi cu zaharul si vanilia, se dilueaza cu laptele si se tine compozitia la foc potrivit pana se ingroasa bine ca o crema.

Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocala. In crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale si frisca batuta.

Se taie blatul in trei, se umple cu crema si se orneaza cu aceeasi crema ramasa si cu felii de portocale sau fructe zaharisite.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere