Tort de migdale cu crema de mere

Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc 4 blaturi pe dosul form

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 240 g faina
  • 210 g unt
  • 210 g zahar pudra
  • 100 g migdale
  • Umplutura:
  • 8-10 mere
  • 1 lamaie
  • vanilie
  • 500 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 140 g migdale
  • Glazura:
  • umplutura preparata
  • Garnitura:
  • 150 g frisca

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4.

Se coc 4 blaturi pe dosul formei de tort la foc potrivit.

Reci se umplu.

Umplutura. Merele se curata si se rad. Separat se prepara un sirop legat din zahar si apa, vanilie si coaja de lamaie. Se amesteca merele cu zeama de lamaie si cu siropul legat.

Se tine compozitia pe foc pana se obtine o marmelada legata. Cand s-a racit se introduc migdalele curatate si taiate foarte subtiri sau marunt.

Se umple tortul cu compozitia preparata si se acopera si exteriorul cu ea, egalizand-o cu un cutit mai lat.

Se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala