Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc 4 blaturi pe dosul form
Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4.
Se coc 4 blaturi pe dosul formei de tort la foc potrivit.
Reci se umplu.
Umplutura. Merele se curata si se rad. Separat se prepara un sirop legat din zahar si apa, vanilie si coaja de lamaie. Se amesteca merele cu zeama de lamaie si cu siropul legat.
Se tine compozitia pe foc pana se obtine o marmelada legata. Cand s-a racit se introduc migdalele curatate si taiate foarte subtiri sau marunt.
Se umple tortul cu compozitia preparata si se acopera si exteriorul cu ea, egalizand-o cu un cutit mai lat.
Se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios