Tort de migdale crud

Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapeta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g ciocolata
  • 250 g unt
  • zahar pudra dupa gust
  • 200 g unt
  • 250 g migdale
  • 3 linguri zahar
  • o cescuta lapte
  • 1 cescuta de rom
  • Glazura
  • 150 g zahar
  • 1 pahar de apa
  • 2 batoane ciocolata
  • 1 foaie gelatina sau 1 lingura faina si 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema.

Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie pergament udata cu rom.

Se adauga deasupra a doua compozitie preparata din migdale curatate si rasnite amestecate cu lapte, in care s-a topit zaharul.

Laptele se coloreaza in verde cu un colorant vegetal. Deasupra se pune restul din prima compozitie. Se acopera cu pergament inmuiat in rom si se lasa sa inghete la congelator.

Pentru glazura se fierbe siropul preparat din zahar si apa, se adauga ciocolata, gelatina dizolvata sau faina dizolvata in apa rece.

Se da jos de pe foc si cand s-a racit compozitia se adauga untul.
La servit se scoate din forma si se presara ciocolata rasa. Se poate si glasa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide