Tort de migdale crud

Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapeta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g ciocolata
  • 250 g unt
  • zahar pudra dupa gust
  • 200 g unt
  • 250 g migdale
  • 3 linguri zahar
  • o cescuta lapte
  • 1 cescuta de rom
  • Glazura
  • 150 g zahar
  • 1 pahar de apa
  • 2 batoane ciocolata
  • 1 foaie gelatina sau 1 lingura faina si 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema.

Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie pergament udata cu rom.

Se adauga deasupra a doua compozitie preparata din migdale curatate si rasnite amestecate cu lapte, in care s-a topit zaharul.

Laptele se coloreaza in verde cu un colorant vegetal. Deasupra se pune restul din prima compozitie. Se acopera cu pergament inmuiat in rom si se lasa sa inghete la congelator.

Pentru glazura se fierbe siropul preparat din zahar si apa, se adauga ciocolata, gelatina dizolvata sau faina dizolvata in apa rece.

Se da jos de pe foc si cand s-a racit compozitia se adauga untul.
La servit se scoate din forma si se presara ciocolata rasa. Se poate si glasa.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors