Pregatim blatul: Incalzim maritpanul putin la cuptorul cu microunde si se bate cu galbenusurile, cu telul pana devine ca o spuma Se bat albusurile cu
Pregatim blatul:
Incalzim maritpanul putin la cuptorul cu microunde si se bate cu galbenusurile, cu telul pana devine ca o spuma
Se bat albusurile cu zahar. Se amesteca faina cu pudra de cacao si se incorporeaza in spuma de martipan, aternand cu albusurile batute. Introducem compozitia intr-o punga-sprit cu gaura avand un diametru de 1 cm si se spriteaza 3 blaturi rotunde pe o foaie de copt pusa intr-o tava.
Se coc la cuptor cate 20 min. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Prepararea cremei:
Se inmoaie gelatina in apa rece. Incalzim intr-o cratita vinul alb cu martipan, zahar si Amaretto; adaugam nuga si o lasam sa se topeasca inauntru. Se dizolva gelatina in compozitia calda de migdale si se transfera intr-o baie rece, cu gheata.
Se bate pana incepe sa se intareasca si se inglobeaza frisca batuta.
Montarea tortului
Pe un platou se aseaza un blat si se unge cu 1/3 din crema; se aseaza al doilea blat si se unge cu a doua treime de crema. Se acopera cu al treilea blat si tortul se unge cu restul de frisca si se da la frigider 3-4 ore.
Ornarea tortului.
Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana se rumenesc. Se lasa la racit si se incrusteaza pe marginea tortului. Se spala si se sterg boabele de struguri si se tavalesc prin zahar.
Se orneaza tortul cu struguri si figurine de ciocolata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post