Tort de migdale

Pregatim blatul: Incalzim maritpanul putin la cuptorul cu microunde si se bate cu galbenusurile, cu telul pana devine ca o spuma Se bat albusurile cu

Timp pregatire
260 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 30g faina
  • 140g martipan
  • 6 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 230g zahar
  • Crema:
  • 6 foi de gelatina
  • 250ml vin alb
  • 25g martipan
  • 29g zahar
  • 10g Amaretto
  • 100g nuga de migdale
  • 500g frisca
  • Ornat:
  • 100g fulgi de migdale
  • 150 struguri albi fara samburi
  • 4 linguri zahar
  • figurine decorative de ciocolata

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Incalzim maritpanul putin la cuptorul cu microunde si se bate cu galbenusurile, cu telul pana devine ca o spuma

Se bat albusurile cu zahar. Se amesteca faina cu pudra de cacao si se incorporeaza in spuma de martipan, aternand cu albusurile batute. Introducem compozitia intr-o punga-sprit cu gaura avand un diametru de 1 cm si se spriteaza 3 blaturi rotunde pe o foaie de copt pusa intr-o tava.

Se coc la cuptor cate 20 min. Se scot si se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei:

Se inmoaie gelatina in apa rece. Incalzim intr-o cratita vinul alb cu martipan, zahar si Amaretto; adaugam nuga si o lasam sa se topeasca inauntru. Se dizolva gelatina in compozitia calda de migdale si se transfera intr-o baie rece, cu gheata.

Se bate pana incepe sa se intareasca si se inglobeaza frisca batuta.

Montarea tortului

Pe un platou se aseaza un blat si se unge cu 1/3 din crema; se aseaza al doilea blat si se unge cu a doua treime de crema. Se acopera cu al treilea blat si tortul se unge cu restul de frisca si se da la frigider 3-4 ore.

Ornarea tortului.

Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana se rumenesc. Se lasa la racit si se incrusteaza pe marginea tortului. Se spala si se sterg boabele de struguri si se tavalesc prin zahar.
Se orneaza tortul cu struguri si figurine de ciocolata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide