Tort de mere si frisca

Tortul de mere cu frisca este un tort lejer cu fructe, un tort potrivit atat pentru copii cat si pentru adulti. Este o reteta de tort ce se prepara usor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere
  • 5 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 20 gr. unt
  • patru linguri faina
  • o lingura de amidon alimentar
  • 1 plic scortisoara praf
  • un plic Tort Gelee
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Va recomandam un tort de primavara care va incanta atat privirile cat si papilele gustative ale musafirilor dumneavoastra.

Reteta tort cu mere

3

Se curata merele (se opresc cca 4 mere pentru decor) si se scoate cotorul, se pun in forma de tort unele langa altele, iar in spatiile dintre ele se pun bucatele. Se umple mijlocul merelor cu zahar, un praf de scortisoara si deasupra cate o bucatica de unt. Se dau la cuptor pana se inmoaie bine merele.

Intre timp se prepara blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, cu cinci linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi faina si amidonul, amestecand de sus in jos, usor, sa nu se lase aluatul. Se toarna peste merele coapte si se scutura usor forma pentru a intra aluat si in mijlocul merelor. Se coace la foc moderat cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Se prepara siropul din 200 ml apa si 4 linguri zahar. Dupa ce da in fiert se lasa la racit si se adauga romul. Se insiropeaza blatul.

Merele oprite se taie felii subtiri cu tot cu coaja si se coc (traiasca microundele) sau se oparesc putin. Se bate smantana cu restul de zahar si plicul de zahar vanilat. Se pune un strat deasupra si se aseaza artistic merele. Se toarna gelatina peste (preparata conform instructiunilor de pe plic).

Se orneaza cu frisca ramasa.


Serviti tortul cu mere si frisca la orice ocazie festiva.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide