Tortul de mere cu frisca este un tort lejer cu fructe, un tort potrivit atat pentru copii cat si pentru adulti. Este o reteta de tort ce se prepara usor.
Va recomandam un tort de primavara care va incanta atat privirile cat si papilele gustative ale musafirilor dumneavoastra.
Se curata merele (se opresc cca 4 mere pentru decor) si se scoate cotorul, se pun in forma de tort unele langa altele, iar in spatiile dintre ele se pun bucatele. Se umple mijlocul merelor cu zahar, un praf de scortisoara si deasupra cate o bucatica de unt. Se dau la cuptor pana se inmoaie bine merele.
Intre timp se prepara blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, cu cinci linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi faina si amidonul, amestecand de sus in jos, usor, sa nu se lase aluatul. Se toarna peste merele coapte si se scutura usor forma pentru a intra aluat si in mijlocul merelor. Se coace la foc moderat cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit.
Se prepara siropul din 200 ml apa si 4 linguri zahar. Dupa ce da in fiert se lasa la racit si se adauga romul. Se insiropeaza blatul.
Merele oprite se taie felii subtiri cu tot cu coaja si se coc (traiasca microundele) sau se oparesc putin. Se bate smantana cu restul de zahar si plicul de zahar vanilat. Se pune un strat deasupra si se aseaza artistic merele. Se toarna gelatina peste (preparata conform instructiunilor de pe plic).
Se orneaza cu frisca ramasa.
Serviti tortul cu mere si frisca la orice ocazie festiva.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post