Tort de mere si fistic

Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi. Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cubu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 500 g mere cretesti
  • 300 g gutui
  • 700 g zahar
  • 150 g coaja de portocala zaharisita
  • 150 g migdale curatate
  • 150 g fisticuri curatate
  • 1 lamaie
  • Garnitura:
  • migdale
  • fisticuri
  • dulceturi

Mod de preparare

Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi.

Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cuburi, apoi se scurg de zeama prin sita.

Se fierbe zaharul in apa pana se leaga bine, apoi se pun merele si gutuile in el, precum si coaja de portocala, migdalele si fisticurile taiate ca taieteii, coaja de lamaie si zeama ci, lasand compozitia sa fiarba pana scade.

Se asaza compozitia rece pe o farfurie mare rotunda, dandu-i-se forma de tort cu un cutit.

Se tine la loc zvantat 1-2 zile, sa se usuce, inainte de servire se decoreaza cu migdale intregi, fisticuri si diferite dulceturi.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors