Tort de mere si fistic

Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi. Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cubu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 500 g mere cretesti
  • 300 g gutui
  • 700 g zahar
  • 150 g coaja de portocala zaharisita
  • 150 g migdale curatate
  • 150 g fisticuri curatate
  • 1 lamaie
  • Garnitura:
  • migdale
  • fisticuri
  • dulceturi

Mod de preparare

Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi.

Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cuburi, apoi se scurg de zeama prin sita.

Se fierbe zaharul in apa pana se leaga bine, apoi se pun merele si gutuile in el, precum si coaja de portocala, migdalele si fisticurile taiate ca taieteii, coaja de lamaie si zeama ci, lasand compozitia sa fiarba pana scade.

Se asaza compozitia rece pe o farfurie mare rotunda, dandu-i-se forma de tort cu un cutit.

Se tine la loc zvantat 1-2 zile, sa se usuce, inainte de servire se decoreaza cu migdale intregi, fisticuri si diferite dulceturi.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala