Tort de mere racoros

Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in cratita si peste ele se adau

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • o cana de zahar
  • Pentru blat: 8 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in cratita si peste ele se adauga apa, astfel incat sa le acopere si se adauga o cana cu zahar. Se introduce cratita in cuptor si se lasa pana cand merele sau inmuiat. In tot acest timp se pregateste blatul astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si faina. Cand merele sunt gata se pune toata compozitia peste mere se introduce in cuptor si se lasa circa 30 min. Cand tortul este gata se lasa sa se raceasca si cu grija se pune platoul peste cratita si se rastoarna.
Tortul se serveste rece ornat cu frisca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala