1. 1 kg de mere se curata si taie felii. 2. Se face prima compozitie: se amesteca faina, zaharul, untul si praful de copt,
1. 1 kg de mere se curata si taie felii.
2. Se face prima compozitie: se amesteca faina, zaharul, untul si praful de copt, se poate face in robot sau nu, important este sa rezulte un amestec neomogen, adica ca niste firmituri mari. Se unge cu unt si faina o forma cu peretii detasabili (diametru 24 cm) si se varsa trei sferturi din aceasta prima compozitie.
2. Apoi se pun merele peste care se presara scortisoara daca va place si restul de compozitie ramasa adica ultimul sfert, nu se apasa, nu se face nimic altceva, eventual se bate usor forma de masa ca sa se umple golurile de aer si se pune la cuptor la 180 grade celsius (cu ventilator) sau 200 (fara ventilator) pentru 20 de minute.
3. In acest timp se amesteca ingredientele compozitiei lichide adica smantana, ouale, iaurtul si zaharul.
4. Se scoate forma din cuptor si se adauga compozitia lichida. Dupa care se pune din noi la cuptor pentru alte 40 de minute.
E foarte buna calduta eventual cu o bila de inghetata de vanilie alaturi sau cu frisca.
Pofta buna!
Reteta Tort de mere Marina a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Rulada cu mere (de post),
Placinta cu mere,
Briose cu mere si iaurt
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post