Tort de mere Marina

1. 1 kg de mere se curata si taie felii. 2. Se face prima compozitie: se amesteca faina, zaharul, untul si praful de copt,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Prima compozitie (solida): 200 gr faina
  • 150 gr zahar (eu l-am aromatizat cu coaja unei portocale)
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • A doua compozitie
  • lichida:2 oua
  • 200 gr. smantana
  • 1 iaurt simplu (125 gr)
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

1. 1 kg de mere se curata si taie felii.

2. Se face prima compozitie: se amesteca faina, zaharul, untul si praful de copt, se poate face in robot sau nu, important este sa rezulte un amestec neomogen, adica ca niste firmituri mari. Se unge cu unt si faina o forma cu peretii detasabili (diametru 24 cm) si se varsa trei sferturi din aceasta prima compozitie.

2. Apoi se pun merele peste care se presara scortisoara daca va place si restul de compozitie ramasa adica ultimul sfert, nu se apasa, nu se face nimic altceva, eventual se bate usor forma de masa ca sa se umple golurile de aer si se pune la cuptor la 180 grade celsius (cu ventilator) sau 200 (fara ventilator) pentru 20 de minute.

3. In acest timp se amesteca ingredientele compozitiei lichide adica smantana, ouale, iaurtul si zaharul.

4. Se scoate forma din cuptor si se adauga compozitia lichida. Dupa care se pune din noi la cuptor pentru alte 40 de minute.
E foarte buna calduta eventual cu o bila de inghetata de vanilie alaturi sau cu frisca.

Pofta buna!

Reteta Tort de mere Marina a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Rulada cu mere (de post),

Placinta cu mere,

Briose cu mere si iaurt

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide