1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit. 2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cr
1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit.
2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cratita tapetata, racita. In locul casutei cu seminte se pun boabe de dulceata, stafide si zahar, rom, scortisoara etc., coaja de lamiie sau de portocala.Se da cratita la cuptor, pentru 5-10 minute.
3. Se bat bine 5 oua cu 7 linguri de zahar. Se adauga un praf de sare si 3/4 l lapte, progresiv, amestecand cu telul tot timpul. Se adauga esenta vanilie, apoi se rastoarna in cratita, peste mere. Se lasa la cuptor, pana crema incepe sa se intareasca.
4. In timpul cat e in cuptor, se face un blat din 3 oua (blat de pandispan- cu 3 linguri de zahar, 3 de faina) si cand incepe crema sa se desprinda putin de margini, fara a fi gata, punem blatul si lasam iarasi in cuptor pana cand se coace. Incercam cu betisorul daca e copt blatul (cind iese uscat, gata!)
5. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Complet rece, se rastoarna pe un platou mare si se orneaza cu frisca si cu ce mai doreste fiecare.
Observatii.
Tortul se rastoarna cind e complet rece, altfel se rupe!!!!
Se pot pune orice fel de fructe doriti.
Reteta Tort de mere intregi cu crema de zahar ars a fost propusa de Gabriela Carmen
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post