Tort de mere intregi

Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 mere intregi
  • 75 gr unt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 8 linguri de apa rece
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de rom
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot si se scurg, timp in care se pun sase linguri de zahar intr-o oala cu peretii inalti, se tine oala pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, apoi se adauga untul si se intinde pe toata suprafata oalei, dupa care se ia de pe foc. Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra lor un aluat de pandispan si se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute. Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna dupa ce s-a insiropat pe un platou, se acopera cu frisca si se lasa la rece doua ore.
Pofta buna!

Alte retete culinare:

Pandispan cu visine caramelizate

Prajitura cu capsuni si frisca

Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors