Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot s
Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot si se scurg, timp in care se pun sase linguri de zahar intr-o oala cu peretii inalti, se tine oala pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, apoi se adauga untul si se intinde pe toata suprafata oalei, dupa care se ia de pe foc. Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra lor un aluat de pandispan si se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute. Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna dupa ce s-a insiropat pe un platou, se acopera cu frisca si se lasa la rece doua ore.
Pofta buna!
Alte retete culinare:
Pandispan cu visine caramelizate
Prajitura cu capsuni si frisca
Ciocolata de casa
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala