Tort de mere frantuzesc

Curatam merele si le taiem in 4. Topim margarina intr-o forma de tort, presaram zaharul si il caramelizam, apoi adaugam alunele taiate si le prajim. A

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat cu foi
  • 4 mere
  • 15 dkg margarina
  • 15 dkg zahar
  • 10 dkg alune
  • Frisca

Mod de preparare

Curatam merele si le taiem in 4. Topim margarina intr-o forma de tort, presaram zaharul si il caramelizam, apoi adaugam alunele taiate si le prajim. Adaugam merele, le acoperim si le lasam la abur. Intre timp, intindem aluatul de foi in forma rotunda si acoperim merele cu el. Coacem prajitura si dupa racire decoram cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate:

Turta dulce

Tarta cu visine

Tiramisu

Prajitura cu caise

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala