Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o tigaita, la foc mic. Se spala me
Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o tigaita, la foc mic. Se spala merele, se taie in patru, se indeparteaza cotorul si se taie merele felii.
Etapa II: Se pun deoparte 3 linguri din untul topit, intr-o cescuta. Se adauga in tigaita, la untul ramas, zaharul brun, scortisoara, stafidele, se amesteca si se toarna in forma de tort. Apoi se aranjeaza feliile de mar deasupra si se pun deoparte.
Etapa III: Se bate oul. Se pun intr-un castron faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga laptele, oul, miezul de vanilie si untul pastrat din ceasca. Se amesteca cu mixerul la o viteza mica, pana cand se obtine un aluat legat.
Etapa IV: Se schimba la o viteza mai mare si se amesteca aluatul circa 1 minut, pana cand s-a omogenizat. Apoi se toarna peste mere.
Etapa V: Se coace tortul circa 30 de minute, pana cand, daca introduceti o scobitoare in mijloc, nu ramane aluat lipit pe ea. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, se desprinde tortul la margini si se rastoarna pe un platou de torturi. Se asteapta 1 minut, apoi se indeparteaza si fundul formei. Se taie tortul in 8 felii si se serveste.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post