Tort de mere cu scortisoara

Aluatul: 125 gr. unt moale se mixeaza cu 125 gr. zahar, 2 pachete zahar vanilat, 3 oua puse pe rind, 3-4 linguri lapte, un praf de copt, 275 gr. fai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 gr. unt
  • 225 gr. zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 3 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • un praf de copt
  • 275 gr. faina
  • 900 gr. mere
  • 30 gr. unt
  • scortisoara

Mod de preparare

Aluatul:

125 gr. unt moale se mixeaza cu 125 gr. zahar, 2 pachete zahar vanilat, 3 oua puse pe rind, 3-4 linguri lapte, un praf de copt, 275 gr. faina. Aluatul se pune in forma de tort pregatita cu hirtie.

900 gr. mere dulci-acrisoare se taie in 4 apoi se cresteaza pulpa de mai multe ori si se pune cu crestatura in sus. Se amesteca 100 gr. zahar cu scortisoara si se presara deasupra merelor. se Spun si 30 gr. unt sub forma de fulgi si se da 40 min la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide