Se unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici. Se adauga nucile macinate,
Se unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici.
Se adauga nucile macinate, merele acrisoare curatate si date pe razatoare, pesmetul stropit cu rom si albusurile bine batute spuma.
Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua si se umple cu marmelada.
Se acopera cu glazura de rom, preparata la rece sau la cald, din zahar pudra si rom.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala