Tort de mere cu capsuni

Se framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa. Trei sferturi din acest aluat se potriveste pe fundul unei forme d

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g migdale pisate
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 10-12 mere
  • 40 g unt
  • zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • capsuni

Mod de preparare

Se framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa.

Trei sferturi din acest aluat se potriveste pe fundul unei forme de tort unsa, iar din rest se formeaza deasupra un cerc.

Mijlocul se umple cu merele curatate, taiate subtiri si prajite

in unt, zahar, scortisoara, lamaie si amestecate apoi cu capsunile. Se da tortul la cuptor sa se rumeneasca.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala