Tort de mere coapte

Se alege o cratita potrivita in diametru in care se pun 8 linguri de zahar si 8 linguri de ulei. Se pune cratita in cuptor si se lasa la foc mic, pa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. mere frumoase
  • nuca
  • stafide
  • scortisoara
  • margarina
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 plicuri de frisca praf
  • 8 linguri de ulei
  • 4 oua
  • o ciocolata rasa
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se alege o cratita potrivita in diametru in care se pun 8 linguri de zahar si 8 linguri de ulei.

Se pune cratita in cuptor si se lasa la foc mic, pana se caramelizeaza zaharul. Atentie, zaharul nu trebuie lasat sa se caramelizeze prea tare.

Intre timp se curata merele, se scobesc si se umplu cu nuca, stafide, un virf de cutit de margarina, se pune deasupra scortisoara.

Se scoate cratita cu zaharul caramelizat de la cuptor. Se asaza merele umplute in cratita (vertical), unul linga altul pina se ocupa tot spatiul. Se dau la cuptor pana se coc. Atentie merele nu trebuie sa se coaca foarte tare. Ele trebuie sa-si pastreze forma si sa nu se farime dupa coacere. Pina se coc merele se prepara un pandispan din 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar si 1 plic praf de copt. Albusurile se bat separat si galbenusurile impreuna cu zaharul tot separat, dupa care se amesteca intre ele si se adauga faina si praful de copt, dupa care se mai bat putin. Dupa ce s-au copt, se scoate cratita cu merele umplute din cuptor si se toarna pandispanul peste merele coapte, dupa care se pune din nou la cuptor, pina se coce pandispanul. Dupa ce s-a copt pandispanul, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna incet pe un platou. Se orneaza cu frisca si cu ciocolata rasa. Se da la frigifer si se lasa 2 ore.
Se serveste rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide