Tort de mere

Toate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde in forma rotund

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 250 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema: 2 kg mere
  • 450 g zahar tos
  • 2 pahare apa
  • frisca

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde in forma rotunda si se coace pe fundul unei forme de tort. Apoi se lasa la racit.

Se curata merele si se rad pe razatoarea mare. Se face un sirop consistent din zahar si apa. Se adauga merele si se amesteca cu o lingura de metal pana devin sticloase.
Cu crema se ung blaturile si se imbraca tortul. Se pastreaza la rece.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala