Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in acele goluri cilndrice. S
Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in acele goluri cilndrice.
Se face un sirop din 100 gr. zahar si 1/2 pahar de apa, se aranjeaza merele in cratita cu siropul.
Se lasa cateva minute pe foc, intorcand intre timp merele pentru a se inmuia pe ambele parti.
Se ia de pe foc.
Se bat spuma 4-5 albusuri, adaugandu-se dupa ce s-au batut 4-5 linguri zahar si, apoi, pe rand galbenusurile si 4-5 linguri faina. Se toarna compozitia peste mere.
Se introduce cratita la cuptor la foc potrivit.
Pentru a vedea cand este gata (peste circa 30-40 minute) se incearca cu o scobitoare.
Dupa ce este gata, se lasa sa se raceasca si, apoi, se rastoarna pe un platou.
Se orneaza cu frisca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post