Tortul cu mere este un desert delicios, care se prepara usor si rapid. Pentru a face aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie pe langa mere, de: oua, zahar, unt, faina, scortisoara si o lamaie.
Merele se spala si se curata de samburi. Se taie felii potrivite si se aranjeaza in tava unsa cu unt si tapetata cu zahar. Se pune tava in cuptor si se stropesc merele din cand in cand cu sucul din tava, pana se coc. Se freaca galbenurusile cu putina sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul in ploaie, zaharul vanilat si se bat in continuare. Se adauga treptat galbenusurile si untul topit. la sfarsit se adauga coaja de lamaie, faina cernuta si se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava, peste merele coapte si se mai lasa 40 de minute la 160 de grade. Dupa coacere, se scoate si se lasa la racit. Se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu scortisoara si zahar pudra.
Se serveste cu feliute proaspete de mere si frunzulite de menta.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post