Tort de mere

Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, bat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere ionatane
  • 100 gr zahar ptr caramelizat
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • 500 gr frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, batand in continuare. Urmeaza galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina. In vasul in care se va coace blatul, se topesc cele 100 gr de zahar, iar cu caramelul obtinut se imbraca suprafata interioara a vasului. Se unge cu unt pojghita de caramel, se tapeteaza vasul cu felii de mere, se presara scortisoara, apoi se pun in picioare mere intregi, curatate de coaja si cu cotorul scos. Peste merele astfel aranjate se toarna compozitia de blat si se coace la cuptor aproximativ 1 ora.

Dupa ce se raceste complet, se rastoarna cu atentie si se imbraca cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajitura olandeza cu fructe

Tort cu mere coapte

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors