Tort de mere

Presaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci. Punem la cuptorul rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere
  • nuci
  • zahar
  • 3 oua
  • 5 linguri apa
  • 15 dkg faina
  • 15 dkg zahar
  • ½ pachet praf de copt

Mod de preparare

Presaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci. Punem la cuptorul rece. Incalzim la foc mediu. Atunci e gata cand zaharul face bule deasupra merelor. Intre timp preparam un piscot ud din ingrediente si il turnam deasupra merelor. Coacem mai departe. La servire rasturnam tortul din forma astfel incat merele sa fie deasupra.
Alte dulciuri recomandate:

Prajitura cu visine

Tarta fructe

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala