Tort de mere

Fierbe merele intr-un sirop din lamaie si zahar, lasam sa se raceasca, batem spuma untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamaie si fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 dkg unt
  • 4 oua
  • 15 dkg zahar
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 60 dkg mere acre razuite
  • Zahar dupa gust
  • Coaja si zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Fierbe merele intr-un sirop din lamaie si zahar, lasam sa se raceasca, batem spuma untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praf de copt. Intindem aluatul intr-o forma unsa si presarata cu pesmet, punem merele scurse pe aluat, presaram cu scortisoara dupa gust, acoperim cu cealalta foaie. Intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri si coacem la cuptorul pre-incalzit pana devine auriu.
Alte retete cu mere

Prajitura cu mere

Tort cu mere

Prajitura lamaie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide