Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.
Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.
Se amesteca faina, margarina, restul zaharului, oul si praful de copt cu mana, pana se obtine un aluat consistent. Daca este prea sfaramicios, se pune in causul palmei ulei si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece 30 de minute.
Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme rotunde de tort, unsa in prealabil si tapetata, cu fundul detasabil, cu diametrul de 26 cm. Alta 1/3 se aseaza pe marginea formei.
In compozitia de mac se adauga preful de budinca, se amesteca bine si se toarna peste aluat.
Ce a ramas din aluat se taie fasii care se aseaza peste compozitie sau se faramiteaza.
Tortul se coace in cuptorul incins dinainte, 40-45 minute.
Se lasa sa se raceasca bine inainte de servire.
Cu frisca, la o cafea sau ca desert pricipal.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post