Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider. Pe o planseta cu fain
Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider.
Pe o planseta cu faina se intinde o foaie de aluatsi se asaza intro forma de tort unsa. Se inteapa cu furculita. Se acopera cu o foaie de hartie de copt, peste care se presara boabe de fasole. Se coace 35 minute la cuptorul incins la 150 grade C. Se indeparteaza foaia de hartie, cu tot cu boabe, si se lasa sa se raceasca blatul. Apoi se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Crema: se inmoaie gelatina. Se amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul pe foc mic pana se ingroasa putin compozitia apoi se pune gelatina si apoi branza. Se da la frigider.
Cand compozitia de branza incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta, 1/2 din cantitatea de ciocolata rasa, sucul si coaja rasa de la o limetta. Se asaza crema pe blat si se da la frigider 4 ore.
Se asaza pe tort felii de limetta, se pudreaza cu cacao si se presara restul de ciocolata rasa.
Reteta Tort de limette cu branza a fost propusa de amalia aa
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa