Tort de lamaie

Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa min

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina
  • 5 linguri miere
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura apa minerala
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 1 pahar lapte
  • 50 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza faina. Se obtine un aluat destul de tare, care se impare in trei. Se tapeteaza fundul unui vas de 6 kg si se coc pe rand cele trei foi. Se prepara crema. Se amesteca faina cu jumatate de pahar de lapte pus putin cate putin, frecand bine cu lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase. restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun la fiert intr-un vas de 1 l, pe foc foarte mic. Dupa primul clocot, se adauga faina fracat cu lapte, in suvoi subtire, amestecand mereu.

Se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamaie si vanilia, se amesteca bine si apioi crema se raceste iuntr-un vas cu apa rece, batand mereu cu lingura. Se freaca untul spuma si se inglobeaza in crema de lamaie. Cele trei foi de aluat se ung cu aceasta crema si se lasa pana a doua zi ca sa se fragezeasca.

Tortul se poate imbraca tot in crema sau cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort cu piersici

Tort de ciocolata cu crema de capsuni cu

Tort cu zmeura

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala