Tort de lamaie

1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se adauga faina si praful de co

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 125 g zahar
  • 230 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Crema: 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100g zahar pudra
  • 100g unt
  • 1plic zahar vanilat
  • 1/4 zeama lamaie

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se adauga faina si praful de copt. Se da la cuptor(forma 20 cm).

2. Se bate untul cu zahar pudra.

3. Se prepara budinca astfel: intr-un castron se amesteca 2 galbenusuri cu 40 g amidon si putin din lapte. Restul de lapte se pune pe foc. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se da la rece.

4. Se incorporeaza budinca in unt, lingura cu lingura batand bine de fiecare data cu mixerul.

5. Se taie tortul pe 3 niveluri, se imparet crema in trei parti, pastrand o parte pentru decor. Restul se asaza intre blaturi.
Alte dulciuri retete recomandate

Pandispan cu visine

Spuma de portocale

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide