Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora.
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora. Il taiem in 6 parti egale
O parte se intinde si se decupeaza 24 sau 32, depinde in cate felii doriti sa taiati tortul , forme mici, ca la fursecuri (stelute, floricele, inimioa), ce vreti voi care le coacem la 175°C timp de 8-10 min.
Intre timp ungem o forma de tort de 26cm si intindem o parte din cele 5 bucati ramase, apoi coacem la 180°C circa 12-15 min, pe rand pana le terminam.
Cand suntem gata facem crema din coaja rasa de la 2 lamai, 150ml suc de lamaie, 175gr zahar, un zahar vanilat si 2 linguri amidon, le punem pe foc pana se topeste zaharul.
Apoi inainte sa luam crema de pe foc adaugam 3 oua, si amestecam pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga 200gr unt moale.
Incepem sa intindem crema intre foi, si la sfarsit facem o glazura din 225gr zahar pudra si 4-5 linguri suc de lamaie sau portocale, eu am pus lamaie.
Se lasa 2-3 linguri de crema deoparte pentru fursecuri, care se lipesc si se pun peste glazura. Am mai ornat cu fistic si gata tortul.
Pofta buna!
Reteta Tort de lamaie a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tiramisu cu lamaie,
Tort cu lamaie,
Tort de lamaie usor si delicios
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post