Tort de lamaie

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 150gr zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 300gr unt sau margarina
  • eu am folosit unt

Mod de preparare

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora. Il taiem in 6 parti egale

O parte se intinde si se decupeaza 24 sau 32, depinde in cate felii doriti sa taiati tortul , forme mici, ca la fursecuri (stelute, floricele, inimioa), ce vreti voi care le coacem la 175°C timp de 8-10 min.

Intre timp ungem o forma de tort de 26cm si intindem o parte din cele 5 bucati ramase, apoi coacem la 180°C circa 12-15 min, pe rand pana le terminam.

Cand suntem gata facem crema din coaja rasa de la 2 lamai, 150ml suc de lamaie, 175gr zahar, un zahar vanilat si 2 linguri amidon, le punem pe foc pana se topeste zaharul.

Apoi inainte sa luam crema de pe foc adaugam 3 oua, si amestecam pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga 200gr unt moale.

Incepem sa intindem crema intre foi, si la sfarsit facem o glazura din 225gr zahar pudra si 4-5 linguri suc de lamaie sau portocale, eu am pus lamaie.

Se lasa 2-3 linguri de crema deoparte pentru fursecuri, care se lipesc si se pun peste glazura. Am mai ornat cu fistic si gata tortul.
Pofta buna!

Reteta Tort de lamaie a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete cu lamaie gasiti aici:

Tiramisu cu lamaie,

Tort cu lamaie,

Tort de lamaie usor si delicios

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide