Tort de iarna

Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 lingu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o portocala mare
  • 4 mere mai mici
  • scortisoara
  • vanilie
  • 3 cuisoare
  • esenta migdale
  • 150 ml vin alb dulce
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 linguri de zahar. Se da in clocot si se raceste.

Se taie merele si portocala felii si se aseaza intr-un castronel in straturi. Se toarna peste ele 'siropul' si se lasa la rece 20 de minute.

Intre timp se freaca galbenusurile cu praful de sare si se lasa la rece (vor capata o culoare mai vie).

Se caramelizeaza apoi 6 linguri de zahar intr-o cratita mai mare si se intinde pe peretii cratitei.

Se scot fructele din 'sirop' si se aseaza in cratita 'caramelizata', se pun peste ele 50 g unt si se dau la cuptor 20 minute.

Se bat bine albusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi galbenusurile, faina si 2 lingurite de 'sirop'.

Cand sunt gata se toarna peste fructe si se dau la cuptor pana se coace blatul.

Cand este copt se scoate pe o farfurie si se intoarce, astfel incat sa fie fructele deasupra.

Daca nu e suficient de insiropat, inainte sa fie scos din cratita se mai toarna din 'siropul' preparat mai inainte peste si in jurul blatului


Se poate servi simplu sau cu frisca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca bicolora

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...

Budinca bicolora
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala