Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pu
Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pus cate o lingura si
omogenizand bine compozitia dupa fiecare.
Se adauga albusurile spuma, amestecand usor.
Dupa ce s-a amestecat compozitia si s-a facut ca spuma, se taie din hartie 3-4 foi rotunde de marimea unui tort.
Din compozitia de mai sus se pun pe fiecare foaie, parti egale, lasand sa se usuce la cuptor.
Se scot apoi foile de hartie udandu-le cu apa pana sunt inca calde, asezand blaturile uscate unul peste altul, iar deasupra se decoreaza cu fructe zaharisite sau cu diferite fructe scoase din compot si dulceata, scurse de sucul lor.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao
Crema de zahar ars cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post