Tort de fructe uscate cu frisca

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se ame

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 20 g alune macinate
  • 120 g migdale macinate
  • 250 g curmale
  • Umplutura
  • frisca
  • Garnitura
  • frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se amesteca toate bine, apoi compozitia se pune in forma de tort unsa si presarata cu faina.

Blatul rece se taie in doua, se umple cu frisca si se si acopera deasupra si imprejur tot cu frisca batuta, indulcita si vanilata.


Alte retete

Prajitura de branza

Prajitura pentru Pasti

Pasca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide