Tort de fistic

Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile spuma. Se coc trei blatur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • Siropul:
  • 300 g zahar
  • putina vanilie
  • apa de flori
  • 180 ml apa
  • Crema:
  • 500 g unt
  • 500 g fondant (500 g zahar
  • 2 linguri esenta
  • vegetala)
  • 250 g fisticuri
  • apa de flori
  • Glazura:
  • fondant colorat verde

Mod de preparare

Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile spuma.

Se coc trei blaturi, care se insiropeaza

cu sirop preparat din zahar, putina vanilie si apa de flori.

Crema. La untul frecat spuma se adauga fondantul preparat din zahar cu putina esenta vegetala, fisticurile (oparite, cutate de coaja, prajite si tocate) si apa de flori.

Pe deasupra se glaseaza cu fondant colorat cu putin verde care a ramas de la crema.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Tarte cu capsuni

Prajitura cu visine mac si spuma

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors