Pentru tortul de fasole se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma.
Pentru tortul de fasole se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma. Cand totul este bine amestecat ca o crema, se adauga o lingura de ciocolata rasa sau de cacao, sau o lingura de cafea concentrata, o lingura de pesmet, doua linguri de rom si albusurile batute spuma. Se coace la cuptor intr-o forma bine unsa cu unt, aproape o ora. La inceput focul trebuie sa fie mai moale ca sa creasca tortul, iar la sfarsit mai iute.
Dupa ce s-a racorit, tortul de fasole se acopera cu glazura de cafea sau de ciocolata, iar pe margine se toarna cu cornetul frisca batuta.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios