Foile de blat: Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se b
Foile de blat:
Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare.
Se adauga apoi migdalele macinate, curmalele, smochinele si faina si se amesteca totul usor impreuna. Din aceasta compozitie se coc trei foi de blat pe rand, intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Crema:
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga laptele in care s-a topit ciocolata taiata bucati si vanilia. Se ingroasa compozitia in bain marie pana se tine de lingura. In crema racita se adauga untul spuma.
Se umplu foile de tort cu crema si se glaseaza.
Glazura:
Se tine in bain marie ciocolata, la care s-a adaugat o lingura de apa, pana se topeste. Se amesteca pana devine ca o crema.
Separat se freaca zaharul cu 2 linguri cu apa rece. Se freaca mult si viguros pana devine ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita.
Se pune cu totul intr-un,vas cu apa,clocotita (bain marie), dar nu pe foc.
Cand este destul de moale se toarna dintr-o data peste tort (nu se pune cate putin cu lingura, deoarece
suprafata nu ar iesi egala) si se intinde repede cu cutitul.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de dulciuri:
Gogosi reteta americana
Prajitura cu crema de caramel
Turta dulce
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post