Blatul: Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam 10-15 min. Se adauga curmalel
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam 10-15 min. Se adauga curmalele taiate bucatele
mici si amestecate cu nuci sau alune prajite si macinate, impreuna cu galbenusurile si untul spuma.
Toate se amesteca si se pune compozitia in forma tapetata cu hartie unsa. Se coace cu atentie.
Crema:
Ciocolata se inmoaie pe foc cu laptele. Se amesteca cu zaharul si galbenusurile si compozitia se fierbe in bain marie pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste, apoi se adauga untul frecat.
Inainte de a se umple tortul, se adauga frisca batuta fara zahar.
Tortul se glaseaza cu serbet alb si se orneaza cu fructe din dulceata.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Prajitura cu visine mac si spuma
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumataIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala