Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si pres
Blatul:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.
Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si presarata cu faina. Blatul racit se taie orizontal in trei si se umple cu crema.
Crema:
Se fierbe compozitia de galbenusuri, zahar, ciocolata si vanilie in bain marie pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga untul frecat spuma.
Dupa ce tortul s-a umplut, se presara cu alune macinate.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri:
Tort de mere coapte
Cornulete cu nuca
Tarta cu visine
De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumataIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala