Tort de curmale cu crema de ciocolata

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si pres

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 120 gr alune macinate
  • 120 gr migdale macinate
  • 250 gr curmale
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 210 gr zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • 210 gr unt
  • Garnitura:
  • alune macinate

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.

Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si presarata cu faina. Blatul racit se taie orizontal in trei si se umple cu crema.

Crema:

Se fierbe compozitia de galbenusuri, zahar, ciocolata si vanilie in bain marie pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Dupa ce tortul s-a umplut, se presara cu alune macinate.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri:

Tort de mere coapte

Cornulete cu nuca

Tarta cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala