Tort de curmale cu crema de ciocolata

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si pres

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 120 gr alune macinate
  • 120 gr migdale macinate
  • 250 gr curmale
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 210 gr zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • 210 gr unt
  • Garnitura:
  • alune macinate

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.

Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si presarata cu faina. Blatul racit se taie orizontal in trei si se umple cu crema.

Crema:

Se fierbe compozitia de galbenusuri, zahar, ciocolata si vanilie in bain marie pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Dupa ce tortul s-a umplut, se presara cu alune macinate.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri:

Tort de mere coapte

Cornulete cu nuca

Tarta cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors