Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc mic, se adauga zeama de l
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc mic, se adauga zeama de lamaie si se bate in continuare. Se adauga apoi nucile macinate, migdalele si curmalele maruntite. Se unge cu unt o tava mare de placinta, se presara cu faina si se toarna in ea compozitia. Se introduce tava in cuptorul cald si se lasa pe foc mic, sa sa coaca. Cand tortul este gata copt se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca, dupa care se taie in doua, pe lungimea tavii. Se pregateste crema intre timp. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat la cald, pe foc mic. Dupa ce s-au intarit se adauga esenta de cafea. Untul se freaca spuma si se amesteca apoi cate o lingura din crema in unt. Se ia o parte din blat, se asaza pe un platou dreptunghiular, se pune un strat de crema iar celalalt blat se pune deasupra.
Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers
Tiramisu
Tort diplomat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post