Tort de cocos cu ciocolata

• galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron pe aburi si se amesteca pana se topeste zaharul (se ia de pe foc inainte sa ajunga la 85º)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile de piscot cu cocos:
  • • 10 albusuri
  • • 300 gr. zahar
  • • 300 gr. cocos
  • • 10 linguri faina
  • • 3 linguri cacao
  • Am copt 5 foi
  • 3 cu cacao si 2 albe
  • Ingrediente pentru crema:
  • • 10 galbenusuri
  • • 300 gr. zahar
  • • 250 gr. ciocolata neagra (70% cacao)
  • • 400 gr. unt
  • • cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare

• galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron pe aburi si se amesteca pana se topeste zaharul (se ia de pe foc inainte sa ajunga la 85º)

• se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste

• se adauga o lingura de unt (ca sa nu faca crusta) se amesteca bine si se lasa la racit

• restul se unt se mixeaza si se adauga pe rand cate o lingura de ciocolata si picaturile de rom

• se lasa la rece jumatate de ora inainte de a folosi crema

Pentru acoperit tortul si pentru figurine am folosit:

• 500 gr. pasta de miglale

• 250 gr. zahar praf

• colorati gel (marca Wilton)
Reteta Tort de cocos cu ciocolata a fost propusa de Ilinca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors