Tort de cocos cu ciocolata

• galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron pe aburi si se amesteca pana se topeste zaharul (se ia de pe foc inainte sa ajunga la 85º)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile de piscot cu cocos:
  • • 10 albusuri
  • • 300 gr. zahar
  • • 300 gr. cocos
  • • 10 linguri faina
  • • 3 linguri cacao
  • Am copt 5 foi
  • 3 cu cacao si 2 albe
  • Ingrediente pentru crema:
  • • 10 galbenusuri
  • • 300 gr. zahar
  • • 250 gr. ciocolata neagra (70% cacao)
  • • 400 gr. unt
  • • cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare

• galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron pe aburi si se amesteca pana se topeste zaharul (se ia de pe foc inainte sa ajunga la 85º)

• se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste

• se adauga o lingura de unt (ca sa nu faca crusta) se amesteca bine si se lasa la racit

• restul se unt se mixeaza si se adauga pe rand cate o lingura de ciocolata si picaturile de rom

• se lasa la rece jumatate de ora inainte de a folosi crema

Pentru acoperit tortul si pentru figurine am folosit:

• 500 gr. pasta de miglale

• 250 gr. zahar praf

• colorati gel (marca Wilton)
Reteta Tort de cocos cu ciocolata a fost propusa de Ilinca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide