Tort de coacaze

Se amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt, nucile macinate si apoi spuma

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 5 dg de zahar cristal
  • 15 dg zahar praf
  • 15 dg faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 dl frisca
  • 15 dg coacaze
  • 1 plic de gelatina
  • 3 dl apa
  • 1 jeleu rosu pentru tort
  • ½ praf de copt
  • 15 dg margarina
  • 10 dg nuci macinte
  • 2 linguri de miere
  • 2 dl smantana

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt, nucile macinate si apoi spuma din albusuri. Se coace in tava tapetata cu unt la foc mic. Se scoate apoi din cuptor si se aseaza blatul pe forma de tort rasturnata. Se amesteca smantana, coacazele, 10 dg zahar si frisca. Se pun deoparte cateva coacaze si putina frisca pentru decor. Se fierbe gelatina in 1 dl de apa la care se adauga compozitia cu coacaze si apoi se intinde peste blatul de tort. Se lucreaza repede pentru ca se intareste repede. Parful de gelatina pentru tort si 5 dg de zahar se dizolva in 2 dl apa dupa care se fierbe si se lasa sa se raceasca. Daca se intareste se poate pune peste umplutura. Dupa intarire se decoreaza tortul cu coacazele si frisca puse deoparte. Se ia de pe forma de tort doar dupa 2-3 ore de stat la rece.
Alte prajituri recomandate

Tort diplomat

Tarta cu visine

Tiramisu

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala