Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure

Tortul de clatite cu ciocolata si fructe de padure este unul dintre cele mai usoare torturi de facut, singura migala fiind foile de clatita. Merita insa incercat!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • - 5 oua
  • -1 l lapte
  • -esenta de menta
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -300 gr faina
  • -100 ml ulei
  • Pt. umplutura:
  • un borcanel gem de zmeura
  • 200 ml frisca lichida batuta bine cu 1 pliculet zahar vanilat
  • crema ganache lichida (tinuta la cald)
  • Pt decor:
  • fructe de padure proaspete

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Prepararea si asamblarea tortului este extrem de simpla: se fac clatitele, se lasa la rece, apoi se monteaza: clatita+gem de zmeura+ciocolata+clatita+frisca+ciocolata...si tot asa. Ultimul strat este din ciocolata, apoi se da tortul la rece (10 minute la congelator, 1 h la frigider), apoi se decoreaza dupa gust (eu am pus inca putina frisca si fructe de padure proaspete culese de mine), apoi din nou la rece (1 h la congelator, 3 h la frigider).
Se serveste rece!


Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure se serveste rece, la mese festive sau la mesele in familie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide