Tort de ciocolata Varenne

Se pune cuptorul la incalzit la 175 grade C. Se imbraca o forma (cu margini detasabile) cu hartie de copt. Se incalzeste si topeste cafeaua, untul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dl cafea tare (2 linguri Ness si apa)
  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata (neagra)
  • 2 dl zahar ( 2 x 85 gram)
  • 4 oua

Mod de preparare

Se pune cuptorul la incalzit la 175 grade C.

Se imbraca o forma (cu margini detasabile) cu hartie de copt.

Se incalzeste si topeste cafeaua, untul si ciocolata intr-o cratita

Se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul si ouale.

Se toarna amestecul in forma si se coace tortul in mijlocul cuptorului 50 min.(Se serveste cu frisca.)

Obs! Nu se pune faina. Nu se pune praf de copt. Nu se incearca cu scobitoarea sa se vada daca este gata pentru ca tortul este foarte moale in mijloc.

Tortul este destul de compact cind se raceste. Se pastreaza in frigider.

Este simplu de facut si foarte bun.
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata Varenne a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata gasiti aici:

Tort de ciocolata,

Prajitura cu crema de ciocolata,

Tort de ciocolata cu cirlionti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide