Tort de ciocolata si nuci, cu crema de ciocolata si frisca

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga ciocolata inmuiata la cald, nucile si albusurile batute spuma. Se coace blatul si se taie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr ciocolata
  • 100 gr nuci macinate
  • Ingrediente crema:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • 250 gr frisca
  • Pentru decor:
  • crema de frisca si
  • ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga ciocolata inmuiata la cald, nucile si albusurile batute spuma.

Se coace blatul si se taie in doua. Se pot coace si doua foi separat.

Se umplu si se acopera cu crema de frisca.

Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul, ciocolata si apoi foarte usor cu frisca batuta.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Tarta cu mere si crema de vanilie

Rulada cu mere de post

Desert din mere cu sos de oua

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide