Se unge o forma rotunda cu diametrul de 7 in (10 1/2 cm) si se tapeteaza cu pergament. Se incinge cuptorul ls 325 grade F (potrivit de tare) Intr-un v
Se unge o forma rotunda cu diametrul de 7 in (10 1/2 cm) si se tapeteaza cu pergament. Se incinge cuptorul ls 325 grade F (potrivit de tare)
Intr-un vas se bat ouale si zaharul (cam 10 minute) pina mixtura devine foarte pufoasa. Se cern impreuna faina si cacaoa si se adauga in crema de oua si zahar. Se adauga ciocolata si untul topit, si apoi nucile tocate. Se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit cam 30-35 minute (pina cind scobitoarea iese curata din tort). Se lasa la racit 5 minute, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca complet.
Se taie in 2 (orizontal) si se umple cu crema.
Ciocolata se topeste si se lasa putin la racit. Untul si zaharul pudra se bat cu laptele pina cind crema rezultata are culoare pala si este foarte pufoasa. La aceasta crema se adauga ciocolata topita si racorita. Se amesteca.
Jumatate din crema se pune intre straturi, iar cu cealalta jumatate se imbraca tortul. Se decoreaza cu jumatatile de nuci (sau se poate imbraca pe margini cu nuci tocate fin).
Legenda:
1 cup = 8 0z = 240 grame
1/2 cup = 4 oz = 129 grame
Reteta TORT DE CIOCOLATA SI NUCI a fost propusa de Chiu Georgeta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa