TORT DE CIOCOLATA SI NUCI

Se unge o forma rotunda cu diametrul de 7 in (10 1/2 cm) si se tapeteaza cu pergament. Se incinge cuptorul ls 325 grade F (potrivit de tare) Intr-un v

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 4 oua
  • 1/2 cup ( ~120 grame) zahar tos
  • 1 cup (8 oz = ~ 240 grame) faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri unt topit
  • 2 3/4 oz (~ 80 grame) ciocolata amaruie topita
  • 1 1/4 cups nuci tocate marunt
  • Crema: 2 3/4 oz ((~ 80 grame) ciocolata amaruie
  • 1/2 cup ( 4 oz ~ 120 grame) unt
  • 1 1/4 cups zahar praf
  • 2 linguri lapte
  • jumatati de nuca pentru decorat (optional)

Mod de preparare

Se unge o forma rotunda cu diametrul de 7 in (10 1/2 cm) si se tapeteaza cu pergament. Se incinge cuptorul ls 325 grade F (potrivit de tare)

Intr-un vas se bat ouale si zaharul (cam 10 minute) pina mixtura devine foarte pufoasa. Se cern impreuna faina si cacaoa si se adauga in crema de oua si zahar. Se adauga ciocolata si untul topit, si apoi nucile tocate. Se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit cam 30-35 minute (pina cind scobitoarea iese curata din tort). Se lasa la racit 5 minute, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca complet.

Se taie in 2 (orizontal) si se umple cu crema.

Ciocolata se topeste si se lasa putin la racit. Untul si zaharul pudra se bat cu laptele pina cind crema rezultata are culoare pala si este foarte pufoasa. La aceasta crema se adauga ciocolata topita si racorita. Se amesteca.

Jumatate din crema se pune intre straturi, iar cu cealalta jumatate se imbraca tortul. Se decoreaza cu jumatatile de nuci (sau se poate imbraca pe margini cu nuci tocate fin).

Legenda:

1 cup = 8 0z = 240 grame

1/2 cup = 4 oz = 129 grame
Reteta TORT DE CIOCOLATA SI NUCI a fost propusa de Chiu Georgeta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide