Tort de ciocolata si migdale aromat

Se freaca bine untul, se amesteca cu zaharul, galbenusurile si se freaca din nou. Se adauga migdalele, zeama de lamaie si scortisoara. Apoi se amestec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 6 oua
  • 210 migdale oparite si pisate fin
  • putina zeama de lamaie
  • 3 varfuri cutit scortisoara
  • 60 gr ciocolata
  • Pentru decor:
  • frisca

Mod de preparare

Se freaca bine untul, se amesteca cu zaharul, galbenusurile si se freaca din nou. Se adauga migdalele, zeama de lamaie si scortisoara. Apoi se amesteca bine albusurile spuma si ciocolata frecata.

Punem la cuptor aluatul, la temperatura mica, timp de aproximativ 1 ora, in forma unsa cu unt.

Se garniseste cu frisca. Nu se glaseaza.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Turta dulce

Ciocolata de casa

Fantana de ciocolata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide