Tort de ciocolata si migdale

Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 12 oua
  • 250 gr zahar pisat cu vanilie
  • 200 gr migdale sau nuci macinate
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 12 linguri pesmet
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • rom
  • Ingrediente crema:
  • 750 ml lapte
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 140 gr unt
  • 180 gr zahar pisat
  • 10 oua
  • Ingrediente glazura:
  • 2 batoane ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 15 bucati zahar
  • 4 linguri apa

Mod de preparare

Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile macinate si ciocolata.

Se includ apoi albusurile spuma si pesmetul, treptat. Compozitia se coace in forma de tort unsa cu unt si

bine tapetata, la foc incet, timp de circa o ora.

Racit, blatul se umple cu crema si se glaseaza.

Blatul se stropeste cu rom si se umple cu crema, dupa care se acopera cu glazura.

Pentru crema, laptele cu ciocolata rasa, cu untul si zaharul pisat se amesteca si se tin pe foc pana rezulta o crema groasa, adica pana fierbe compozitia.

Dupa ce s-a racit bine, se adauga galbenusurile, amestecand intr-un singur sens timp de 30 de minute, dupa care se adauga si albusurile bine batute.

Pentru glazura, se fierb toate componentele cjrca 15 min, amestecand mereu, dupa care se toarna peste tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere delicioasa

Placinta cu visine

Prajitura maya cu mere si crema de branza

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide