Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile mac
Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile macinate si ciocolata.
Se includ apoi albusurile spuma si pesmetul, treptat. Compozitia se coace in forma de tort unsa cu unt si
bine tapetata, la foc incet, timp de circa o ora.
Racit, blatul se umple cu crema si se glaseaza.
Blatul se stropeste cu rom si se umple cu crema, dupa care se acopera cu glazura.
Pentru crema, laptele cu ciocolata rasa, cu untul si zaharul pisat se amesteca si se tin pe foc pana rezulta o crema groasa, adica pana fierbe compozitia.
Dupa ce s-a racit bine, se adauga galbenusurile, amestecand intr-un singur sens timp de 30 de minute, dupa care se adauga si albusurile bine batute.
Pentru glazura, se fierb toate componentele cjrca 15 min, amestecand mereu, dupa care se toarna peste tort.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere delicioasa
Placinta cu visine
Prajitura maya cu mere si crema de branza
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post