Tort de ciocolata si banane fara coacere

Combinația clasică dintre ciocolată și banane nu dă niciodată greș. Astăzi am mers, însă, pe un desert simplu, fără coacere, ciocolatos și cremos.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiti digestivi, maruntiti
  • 80 g unt, topit
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura unt de arahide (optional)
  • 2 banane mari, taiate felii
  • 250 ml smantana lichida
  • 80 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm. Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care vom veni cu ciocolata. Pentru crema de ciocolată, pregătim o crăticioară în care aducem smântâna la punctul de fierbere. Oprim focul, adăugăm ciocolata bucăți și lăsăm 2 minute. Apoi adăugăm cealaltă lingură de cacao și amestecăm energic până avem o cremă subțire, omogenă. Turnăm peste banane și dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce