Tort de ciocolata Obsesia

Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma. Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g ciocolata amaruie de buna calitate (70% cacao)
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g faina
  • 125 g migdale macinate

Mod de preparare

Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma.

Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au dizolvat toate cristalele.

Se adauga si ciocolata topita, migdalele si untul moale.

Se amesteca bine si faina in aceasta compozitie, iar la sfirsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si cu cele 50 g zahar ramase.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, unsa bine cu unt si presarata cu faina si se coace la 170 grade C cam 50 minute. Atentie, daca temperatura in cuptor este prea mare, tortul isi pierde aroma puternica de ciocolata.

Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se presara cu pulbere de cacao.
Reteta Tort de ciocolata Obsesia a fost propusa de Austiaca2

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors