Aceasta reteta culinara de tort de ciocolata consistent si foarte gustos, este popular in statele din sudul Americii, cu toate ca acolo se foloseste cacao, noi folosim in tortul nostru ciocolata neagra de calitate.
Pentru a prepara blatul tortului introduceti biscuitii digestivi intr-o punga si sfaramati-i cu un facalet. Puneti-i apoi intr-un bol mare, topiti untul si ciocolata la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe aburi, turnati peste biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine.
Puneti acest amestec intr-o tava de tort cu diametrul de 23cm si fund detasabil. Apasati cu o lingura blatul si pe peretii tavii si dati la rece. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Preparati crema: topiti ciocolata si untul la bain-marie, lasati vasul deoparte si lasati sa se raceasca. Intr-un alt bol mare mixati ouale impreuna cu cele doua tipuri de zahar pana se ingroasa si isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana si amestecati, apoi ciocolata topita si untul.
Turnati acest amestec peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor aproximativ 45 de minute, pana se intareste. Lasati-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma.
Pentru topping: bateti smantana cu zahar pudra, dupa gust, pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste blatul racit si razuiti ciocolata sau banuti de ciocolata (ca nu mi-a mai ramas ciocolata :P).
Serviti tortul de ciocolata dupa ce s-a racit.