Tort de ciocolata fin

Pentru blat, untul se freaca spuma cu galbenusurile, ciocolata rasa, albusurile spuma si faina. Compozitia se coace, dupa care blatul racit se taie o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 180 gr unt
  • 6 oua
  • 2 batoane ciocolata
  • 70 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 30 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 2 batoane ciocolata
  • 60-80 gr unt de cacao

Mod de preparare

Pentru blat, untul se freaca spuma cu galbenusurile, ciocolata rasa, albusurile spuma si faina.

Compozitia se coace, dupa care blatul racit se taie orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema de ciocolata si se glaseaza.

Se poate acoperi tot cu crema, dar atunci se prepara cantitate dubla.

Pentru crema, se bat galbenusurile cu zaharul in bain marie, se racesc si se amesteca cu untul, vanilia si ciocolata.

Pentru glazura, se taie untul de cacao in bucatele, se pune la foc mic si se adauga ciocolata, amestecandu-se usor pana se inmoaie. Cand devine ca o smantana subtire se toarna peste tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alteprajituri

:

Cornulete cu nuca

Tarta cu mere

Prajitura Carpati

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide