Tort de ciocolata fin

Pentru blat, untul se freaca spuma cu galbenusurile, ciocolata rasa, albusurile spuma si faina. Compozitia se coace, dupa care blatul racit se taie o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 180 gr unt
  • 6 oua
  • 2 batoane ciocolata
  • 70 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 30 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 2 batoane ciocolata
  • 60-80 gr unt de cacao

Mod de preparare

Pentru blat, untul se freaca spuma cu galbenusurile, ciocolata rasa, albusurile spuma si faina.

Compozitia se coace, dupa care blatul racit se taie orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema de ciocolata si se glaseaza.

Se poate acoperi tot cu crema, dar atunci se prepara cantitate dubla.

Pentru crema, se bat galbenusurile cu zaharul in bain marie, se racesc si se amesteca cu untul, vanilia si ciocolata.

Pentru glazura, se taie untul de cacao in bucatele, se pune la foc mic si se adauga ciocolata, amestecandu-se usor pana se inmoaie. Cand devine ca o smantana subtire se toarna peste tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alteprajituri

:

Cornulete cu nuca

Tarta cu mere

Prajitura Carpati

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors