Tort de ciocolata cu nuci prajite si frisca

Zaharul pudra se inmoaie pe foc mic cu apa, adaugandu-se apoi nucile prajite si pisate mare si ciocolata topita in cuptor. Se amesteca mereu cu bagar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 125 gr zahar pudra
  • 1/2 pahar apa
  • 150 gr nuci
  • 150 gr ciocolata sau 70 gr cacao
  • 6 oua
  • Ingrediente glazura:
  • frisca batuta cu zahar vanilat

Mod de preparare

Zaharul pudra se inmoaie pe foc mic cu apa, adaugandu-se apoi nucile prajite si pisate mare si ciocolata topita in cuptor.

Se amesteca mereu cu bagare de seama ca sa nu

se prinda, pana se ingroasa ca o smantana.

Se da la o parte si cand amestecul s-a racit, se

adauga galbenusurile pe rand si albusurile spuma.

Se coace la foc potrivit.

inainte de a fi servit, se acopera si se garniseste tortul cu frisca batuta indulcita cu zahar vanilat.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura Negresa

Prajitura olandeza cu fructe

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide